Världspremiär för nya Golf Cabriolet.

2011-03-17

Standard för denna fyrsitsiga bil är en elegant, elektrohydraulisk soft-top som kan fällas ner på kvicka 9,5 sekunder och öppnas även när bilen rullar (upp till 30 km/h).

Med suffletten uppe är denna Volkswagen en av de absolut tystaste cabrioleterna. Och precis som man förväntar sig av en Golf, erbjuder denna nya cabriolet både säkerhet och kvalitet på högsta nivå.

Störtbåge som skjuts ut automatiskt, krockkuddar fram, sidoskyddsgardiner för huvud/bål, knäkrockkudde på förarsidan liksom ett elektroniskt stabiliseringsprogram – allt är standard. Dessutom erbjuder Golf Cabriolet klassens rymligaste innermått, och tack vare sin soft-top även ett fullt användbart bagageutrymme (250 liter) även med taket nedfällt.

Öppen glidarbil med körglada motorer

Helt idealiska för att glida fram majestätiskt i en cabriolet är de direktinsprutade TSI-motorerna. På svenska marknaden erbjuds två 1,4 liters TSI-motorer på 122 respektive 160 hästkrafter. Kul att köra är också de tekniskt avancerade, snabba och effektiva DSG-växellådorna med dubbla kopplingar som finns att få till båda motorerna.
Motoralternativen på svenska marknaden:

  • TSI 122 (bensin, 6-växlad, alternativt 7-stegad DSG)
  • TSI 160 (bensin, 6-växlad, alternativt 7-stegad DSG)
Svensk premiär i höst

Nya Golf Cabriolet har svensk premiär i höst. Försäljningsstart och priser för den svenska marknaden är ännu inte fastställt. När Golf Cabriolet kan beställas i Sverige kommer det att erbjudas flera förmånliga utrustningspaket för att krydda sin bil på ett enkelt och smakfullt sätt.